Prijs Jef Van Ranst

 
 

WAT?

Architect Jef Van Ranst had een droom: jonge talenten opnieuw aan het schetsen krijgen. Het gaat daarbij niet zozeer om een mooie of kunstige presentatie, maar vooral om een uiting waarmee je iemand kan overtuigen van je denk- en ontwerpproces.

Om deze droom te verwezenlijken reikt de Stichting Jef Van Ranst jaarlijks de gelijknamige prijs uit aan één Bachelor- en één Masterstudent van de KU Leuven, Faculteit Architectuur campus Sint-Lucas Brussel en Gent. De winnaars zijn die architectuurstudenten die op de beste manier hun vaardigheid in het schetsen met de vrije hand kunnen aantonen.

HOE?

De selecties gebeuren elk jaar op basis van de ontwerpbundels die de studenten voor hun opleiding moeten indienen.

Een jury, bestaande uit docenten Mixed-Media van de KU Leuven, Faculteit Architectuur en vertegenwoordigers van de familie Van Ranst, maakt daarna, in overleg met de begeleidende docenten atelier, haar keuze bekend tijdens de jurymomenten.

De bekendmaking van de winnaars, en de overhandiging van de Prijs Jef Van Ranst gebeurt tijdens de proclamatie van de Faculteit. De winnende Bachelorstudent ontvangt €500,00. De winnende Masterstudent ontvangt €1.000,00 en bovenop een boeiende stageplaats van minstens 6 maanden.

De studenten krijgen uiteraard na de proclamatie alle schetsen in goede staat terug.

Download hier de selectieprocedure

Voor meer vragen en deelname kan u terecht bij
Robin Schaeverbeke
robin.schaeverbeke@kuleuven.be

Of Kristien Vanmerhaeghe
kristien.vanmerhaeghe@kuleuven.be